středa 13. února 2008

Podobnosti Bushe a Hitlera
Jsou to dva antikristé?





Historie se opakuje, v mnoha detailech i zásadních událostech. K otázce zda je Bush třetím antikristem je třeba přihlédnout k řadě faktů, z nichž některé najdete v odkazu níže.

Hitler i Bush narukovali do armády, oba přežili podobné neúspěchy a ocitli se ve vězení, oba neuspěli při prvních pokusech o politickou kariéru, oba se stali lidmi žijícími podle společenských kritérií veskrze "slušný", zdravý a pobožný život, oba se dostali k moci přestože nezískali ve volbách dostatek demokratických hlasů, oba byli katapultováni ve své slávě díky podivnému teroristickému útoku proti jejich vládě a je toho více, včetně koncentračních táborů které si většina z nás nechce připustit. Zajímavou, i když možná trochu afektovanou a možná místy zavádějící stránku plnou fotografií si prohlédněte ZDE.

Až budete odsuzovat obsah stránky nebo Bushe, vzpomeňte si na souvislosti. Lidé jsou šílení, když dojde na Hitlera, a činí z něj satana, jež není z tohoto světa. Status antikrista ale o tomhle není. Antikrist není zosobněný ďábel, ale klíčová postava, která rozpoutává největší peklo ve formě vražedných válek a kontroly společnosti a ať už vědomě či nevědomě podpoří rozvoj nelidského zacházení s druhými. Je to lidská osoba, která se pokouší přinést dobro světu jeho vnějším násilným přeorganizováním a vojensko-politickým sjednocením, v protikladu ke Kristovi, osobě, která se snaží přinést dobro světu vnitřním mírumilovným až beránkovským způsobem a vnitřním duchovním sjednocením a změnou v každém jednotlivci. Proto se antikristovi říká antikrist, protože je protikladem Krista, ať už pro nás znamená reálného člověka nebo jen mýtus.

Domnívám se, že odsuzovat Hitlera jako ďábla a promíjet Bushovi jeho činy je neskutečné sebeoblbování a ve výsledku ohromné pokrytectví. Peklo a nebe je v lidech, ale tito dva snaživí občané toho měli přeci jen hodně společného, koneckonců jsou to lidé stejné lidské společnosti...
Nezapomeňte si prohlédnout stránku ZDE.
Dalibor Novák

Žádné komentáře: